Kā iztīrīt asins traipus no apģērba

Asinis ir viens no vissarežģītāk tīrāmajiem traipiem. Tāpat kā citi ķermeņa šķidrumi, piemēram, urīns un sviedri, asinis ir olbaltumvielu traips. Bet atšķirībā no citiem traipiem, asins traipi laika gaitā mainās, jo hemoglobīna oksidēšanās sāk notikt, kad asinis iziet no ķermeņa. Tādējādi asins traipi var pārvērsties no sarkaniem uz tumši brūniem, kurus ir grūti izmazgāt. Bet ir vairāki veidi, kā noņemt asins traipus.

Kā noņemt asins traipus, izmantojot ziepes un ūdeni

Ziepes un ūdens ir labākais veids, kā noņemt lielāko daļu asins traipu; tas jo īpaši attiecas uz svaigiem asins traipiem uz apģērba vai citiem maziem priekšmetiem, piemēram, spilvendrānām.

Sāciet ar asins traipa skalošanu ar aukstu tekošu ūdeni.

Izmantojot īkšķi un rādītājpirkstu, ierīvējiet audumā nelielu daudzumu šķidro ziepju, piemēram, roku ziepes vai trauku mazgājamo līdzekli. Ja izmantojat cietās ziepes, samitriniet tās un berzējiet ar tām tieši uz traipa. Ar pirkstiem ierīvējiet ziepes traipā.

Noskalojiet netīro vietu ar aukstu tekošu ūdeni. Atkārtojiet pēc vajadzības, līdz traips ir pazudis, pēc tam noskalojiet ar aukstu tekošu ūdeni, lai noņemtu ziepju atlikumus, un izmazgājiet apģērbu kā parasti.

Kā noņemt asins traipus, izmantojot ūdeņraža peroksīdu

Ūdeņraža peroksīds ir lielisks asins traipu tīrīšanas līdzeklis, kas labi iedarbojas gan uz svaigiem, gan uz iesīkstējušiem asins traipiem. Tomēr ūdeņraža peroksīdam var būt balinoša iedarbība uz dažiem tekstilizstrādājumiem, tāpēc pirms lietošanas ir svarīgi veikt pārbaudi.

Iesākumā pārbaudiet ūdeņraža peroksīdu neuzkrītošā vietā, lai pārliecinātos, ka tas neizraisa krāsas zudumu.

Uzklājiet ūdeņraža peroksīdu uz gaišas krāsas drānas un viegli notīriet traipu. Lielākiem traipiem izmantojiet smidzināšanas pudeli, lai apsmidzinātu vietu ar ūdeņraža peroksīdu. Mazākiem traipiem izmantojiet vates tamponu, lai uz traipa uzsmērētu ūdeņraža peroksīdu.

Kad traips ir noņemts, iemērciet drānu tīrā ūdenī un noskalojiet vietu, lai noņemtu ūdeņraža peroksīda atlikumus.

Kā noņemt asins traipus ar etiķi

Destilēts baltais etiķis ir efektīvs līdzeklis asins traipu noņemšanai no auduma, īpaši, ja traipi joprojām ir svaigi.

Pārlejiet traipu ar šķīdumu, kas sastāv no vienas daļas etiķa uz divām daļām ūdens, un ļaujiet tam mirkt apmēram 10-20 minūtes, pēc tam noskalojiet vai noslaukiet (neberzējiet) ar mitru drānu un atkārtojiet, ja nepieciešams.

Jūs varat izmantot neatšķaidītu etiķi, lai iztīrītu asins traipus, taču ņemiet vērā, ka atkārtota lietošana sabojās auduma šķiedras.

Kā noņemt asins traipus ar sāli

Sāls ir arī efektīvs asins traipu tīrīšanas līdzeklis, kas ir īpaši ērts, ja esat ceļojumā vai prom no mājām.

Sajauciet parasto galda sāli ar aukstu ūdeni, līdz izveidojas bieza pasta, un pēc tam berzējiet pastu tieši uz traipa. Ļaujiet sāls pastai nostāvēties apmēram 10-20 minūtes un pēc tam nokasiet pastu, noskalojiet traipu ar aukstu ūdeni un mazgājiet kā parasti.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment